Sztuka uliczna w XXI wieku: muraliści, którzy kształtują nasze miasta.

Sztuka w erze postprawdy: jak interpretować dzieła w czasach dezinformacji.

Antocyjany są po największej części odpowiedzialne za czerwony kolor w winie. Antocyjany odnajdują się w różnych owocach, pełniąc analogiczną funkcję. Ten związek syntetyczny znajduje się w zewnętrznej powłoce skórki winogrona oraz w trakcie procesu maceracji jest wycierany przed taninami. Większość soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są bezbarwne, tak że maceracja to istotny proces w procesie nadania koloru winu. Istnieją odmiany Vitis vinifera, które klasyfikuje się jako teinturier, bo już ich sok jest odcienia czerwonego. Najbardziej znanymi są Bouschet, Saperavi i Dunkelfelder. Formy te są niemniej jednak wyjątkiem, co potwierdza wina. W co niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Odcień czerwony lub ewentualnie różowy, zależy w każdym calu, od sposobu, w jaki się wykrywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są wspólnotą glikozyd. W momencie maceracji proporcja antocyjan lazurowych zmienia się na odcienie od fioletowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się po największej części antocyjanom.
1. Sprawdź to

2. Tutaj

3. Przejdź dalej

4. Zajrzyj tutaj
Festiwale filmowe: od Cannes po lokalne inicjatywy.

Categories: Moda browarkoreb.pl

Comments are closed.

Co robić, aby potem

Jak wreszcie nauczyć się angielskiego? Każdy zdaje sobie sprawę, że nawet ...

Co zrobić, aby w Po

Przemiany liberalnych społeczeństw Mnóstwo współczesnych społeczeństw bierze swoje informacje o świecie ...

W jaki sposób zorga

Co robić, aby świat był dużo bardziej zadbany? Trudno jednoznacznie rzec ...

Meble do pokoju dzie

Rodzice nagminnie mają problem z ulokowaniem wszystkich rzeczy swoich dzieci ...

Nowe mieszkania Kiel

Jakiemukolwiek użytkownikowi z nas zależy na słusznym ubezpieczeniu domu przed ...